vineri, 17 iulie 2009

... Microsoft Office 2010

http://creativity-online.com/work/view?seed=c05837c4

se anunta cu mare tam-tam, se investec iara o gramada de bani in imagine...pentru ce? Reclama asta nu-mi zice nimic nou. Tot ce se discuta acolo e deja cunoscut, nu se zice nimic de noutati sau imbunatatiri, pur si simplu e o reclama pentru inca un Office. Si sa fim seriosi, daca aveau noutati si chestii importante de zis, le puteau integra in scenariu. Da n-au cu ce domle, n-au cu ce.

Poate sunt unul din oamenii care dispretuiesc Microsoftul. Poate asta ma face sa nu vad partile lor bune (daca au). Dar iata cateva probleme ale suitei Office de pe vremurile cand il foloseam si eu.

1. Se schimba interfata aproape la fiecare versiune si trebuia sa-ti "regasesti" ustensilele care-ti erau la indemana in versiunea anterioara.

2. Au avut probleme la trecerea textului intre pagini de la primele versiuni, problema care inca este prezenta. Stiti fiecare ce se intampla cand incepi sa pui poze in text. Totul fuge cum vrea el, iar cand ai mai multe poze, grafice si alte porcarii, stai cateva ore bune numai ca sa rearanjezi o lucrare de licenta de exemplu.

3. Nu au export nativ catre PDF!!!!! Bai frate, cum sa ignori chestia asta? Singurul format adevarat de transmitere a documentelor in care nu trebuie sa-ti faci griji de fonturi sau soft folosit pentru citirea lor. Plus, ce faci cand vrei sa trimiti un fisier la cineva, si respectivul nu are Office. Sa zicem ca omul nu vrea piraterie pe calculatorul lui si foloseste Open Office. E clar ca multe chestii din respectivul document vor fi distruse pentru ca, totusi, sunt doua programe diferite chiar daca au lucruri in comun.

Astea is primele 3 care mi-o venit in minte de vreme ce nu mai folosesc Microsoft de 2 ani de zile. And guess what. I'M HAPPY!!! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu