luni, 6 iulie 2009

...e bine sa iesim in evidenta?

...niciun animal pe lumea asta nu vrea sa iasa in evidenta. Toate vietatile de pe Pamant fac eforturi mari pentru a fi cat mai ascunse si ferite de pericol. Daca nu se camufleaza, zboara, daca nu zboara, se ascund sub pamant, daca nu sub pamant, macar in copaci, daca nu se pot catzara, folosesc viteza pentru a scapa etc. Fiecare face tot posibilul sa fie ferit de posibilele pericole. Cei care nu reusesc, ajung cina cuiva.

Pe de alta parte, iesirea in evidenta ajuta mult laaaaaaaaaa.....tadatdatadatdtaaaaaaam...... imperechere. Atunci conteaza foarte mult sa fii diferit de alti "participanti". Asta inseamna oare ca suntem obsedati sexual? Eu nu mai umblu de mult prin cluburi...dar are lumea parte de atatea "happy ending"-uri si eu nu stiu? Imi vine greu sa cred desi aproape toti se cred talentati si au valoare :)).

Clar vizibil este ca totul se reduce la aparente si lumea se pricepe tot mai mult la asta. Cel mai trist este ca si judecam pe baza lor, unii mai mult decat altii. E genial sa vezi cat de superficial gandesc unii oameni cand doresc sa iasa in evidenta,. Copiatul unei mode sau unui trend, insa, nu te ajuta cand vrei sa spargi gura targului. Nu esti altceva decat un alt vitzel din turma. Pe bune. Cei care au reusit sa iasa in evidenta au venit mereu cu ceva nou. Au avut curaj sa faca altceva si nu le-a fost frica de consecinte. Voi ce faceti? Oricine poate copia, nu oricine pot crea. Eu creatia o numesc talent si nu cred ca ma poate contrazice cineva.

Acuma hai sa discutam de consecintele statutului de vedeta la care multi vor sa ajunga dar nu au cu ce.
1. Dupa o vreme tre sa umblii insotit de bodyguarzi si la buda
2. O masina sau casa "bengoasa" va fi sparta mai repede decat una normala
3. Costurile intretinerii statutului tau devin direct proportional mai mari
4. Te poti trezi cu paparazzi iesind de sub patul tau in timpul celei mai fierbinti nopti de amor din viata ta
5. Vei cauta uneori liniste...si nu o vei mai gasi.

Astea sunt doar cateva dezavantaje care pe mine ma fac sa ma gandesc de 2 ori daca vreau sa ajung in "top". Daca vrei sa iesi in evidenta trebuie sa fi pregatit sufleteste si pentru consecinte. Partea proasta este ca unora le place prostitutia asta si nu au niciun fel de probleme in a-si vinde pielea de pe ei ca sa fie recunoscuti pe strada. Asta este una din dorintele cele mai puternice in randul tinerilor din ziua de azi. Sa fie recunoscuti pe strada. Chiar si unele vedete se reduc la acest nivel. Nu-s primul care zice asta, dar noi nu avem vedete. Noi avem persoane care sunt placute, tolerate sau dispretuite de catre o oarecare masa de oameni.

Poate ca am abatut un pic de la subiect dar mi se pare o chestiune atata de complicata incat nu se poate studia de sine statator. Si nu ma voi opri aici. Aceasta problema va mai fi dezbatuta in viitor pe blogul meu. Sincer, sa nu credeti ca mi-e clar ce se intampla in jurul meu. Dar putinul care il descopar cred ca merita dezbatut.

4 comentarii:

  1. direct proportional mai mari... e pleonasm :d. Direct proportional, si se intelege, ca daca ar fi opus, ar fi invers proportional.

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm, nu stiu daca ai dreptate.

    direct proportional e cand doua chestii cresc sau descresc intr-o oarecare masura dar in acelasi sens

    invers proportional e cand cresc sau descresc in directii opuse unul fata de celalalt.

    e o explicatie mai vizuala dar care mie mi se pare logica.

    RăspundețiȘtergere
  3. dani ai dreptate... asta cred ca am invatat-o intr-a doua :)) fain articolul tau, scrii frumos

    RăspundețiȘtergere
  4. mersi tare, sper sa mai revii :)

    RăspundețiȘtergere