luni, 7 septembrie 2009

...si inca un razboi...

...de data asta, unul ridicol.

Precizez ca n-am trait vreodata sa stiu ce-nseamna viata de cartier si mai ales sa lupt pentru perimetrul acestuia. Tot ce stiu despre porcaria asta este ce se vede in filme, stiri, jocuri etc. Si ma-ntreb...ce dracu aperi la un cartier?

O paralela simpla poate fi facuta cu triburile din Africa. Astia cand se bat intre ei, se bat ca nu mai au ce manca si elimina concurenta. Suna idiot dar alt motiv nu-mi gasesc. Oamenii aia isi apara teritoriul de nevoie, nu din lipsa de ocupatie. Cand ne intoarcem insa in zilele noastre, unde avem totul la discretie si nu murim de foame decat daca suntem prosti sau ghinionisti, pentru ce dracu esti in razboi cu vecinu? Conflictele astea mai ating si culmea tampeniei uciderea altui om. Daaaaaaaaaar, oare toti se nasc cu dorinta asta de a apara ceva? Sau e vorba de instinctul de turma?

Intrebare, oare in Romania existau conflicte inainte de '89? Sau au aparut brusc impreuna cu mesajele formatiilor de profil ca BUG Mafia, La Familia etc. La americani sunt aproape sigur ca a fost invers: gastile si apoi muzica. Da noua ne place sa copiem si, mai ales, nu cred ca romanii se urasc asa de mult incat sa se impuste pe strada. Asta ne-am creat-o in timp si media ne-a ajutat mult din acest punct de vedere.

...io am 4 blocuri si 5 alei, tu cate ai?

2 comentarii:

  1. de ce?...din orgoliu.Sunt oamenii aia care simt nevoia de aparteneta la o turma,simt nevoia animalica de a fi cu orice pret superiori altora...faima ,recunoastere,mandrie.E (doar) modul unora de a-si pastra o parere grozava despre sine....ego-ul creste proportinal cu cretinismul si prostia indivizilor.TREBUIE sa domine o singura gasca,pentru ca asta le asigura popolaritatea,care le e "hrana"..e un scop absolut vital (pentru ego).
    Cred ca daca ii iei la bani marunti,nu o sa stie nici ei sa explice necesitatea conflitelor,dar nu o sa recunoasca..o sa-ti spuna cu un aer superior:"da-te dracu' de prost,ca nu intelegi nimic".........

    RăspundețiȘtergere
  2. cred a e ceva mai de adancime...
    daca te uiti in stanga si in e intr-un dreapta fiecare din noi e in razboi... elevii cu profesorii sunt in "razboi", parintii cu copii sunt intr-un vesnic "razboi", sefii cu angajatii, partidele politice, tarile, continentele intre ele...
    omul e construit genetic sa faca tot posibilul pentru a se afirma cu ceva, pt a iesi in evidenta fata de ceilalti.
    iar in momentul in care mama si tatal unui copil nu au grija de el, in mom in care toti prietenii copilului asculta genul de muzica respectiv, dobandeste bagajul de cunostinte transmis de "artistii" in cauza... si nu-i mai ramane decat sa se afirme prin forta. iar aici intervine societatea. CUM ITI POTI DEMONSTRA FORTA INTR-UN MEDIU URBAN? PRIN UNIUNI DE GASTI SI CONFLICTE STRADALE.

    RăspundețiȘtergere