miercuri, 24 iunie 2009

...solutii pentru reducerea accidentelor

http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/solutii-pentru-locul-blestemat-al-accidentului-49755/

un alt accident tragic in care soferul ramane in viata iar pasagerul este omorat din cauza grandomaniei unui stimabil intelectual.

Cazurile astea nu-s deloc rare dar ma distreaza ca cea mai buna solutie de a opri accidentele pe respectivul sector de drum ar fi sa puna parapeti de beton. Sunt sigur ca asta-i o solutie foarte buna...dar problema e alta. Daca un bou vine cu 160 la ora spre un parapet de-ala, ce naiba il salveaza? Singurii beneficiari sunt cei de pe sensul opus dar cineva nevinovat tot isi va pierde viata.
Eu cred ca o solutie mai buna ar fi sa se faca masini pentru tineret. Maxim 75 CP si limitare de viteza la 90km/h. Tine-l asa 5 ani din viata pe tanarul sofer.

Ce-ar fi daca pedepsele pentru depasirea vitezei legale ar fi mai mari? Mult mai mari? De 50 de ori mai mari? Din 100 soferi tembeli...cred ca raman 5 care sa se riste in continuare.

Solutiile mele insa ridica niste probleme economice...pentru ca s-ar reduce simtitor niste taxe si impozte pe bmw-uri si mertzane importate de catre toti meltenii.

Sa nu fiu inteles gresit...n-am nimic cu masinile respective...problema mea este legata de gramada de shoferi(nu ma refer la toti) care le conduce. Coptylasi fara par pe instalatia de reproducere care au masina pe banii lu' tata si lu' mama, carnet de 2 saptamani si nevoia 4entru viteza.

S-avem noroc sa nu ne interesctam vreodata cu acestia in zilele lor proaste si total lipsite de noroc, in care s-ar putea sa le fim victime.

3 comentarii:

  1. i agreegree la faza cu limitarea, ar fi frumos si poate si eficient. totally great, but totally unappliable.

    RăspundețiȘtergere
  2. o solutie simpla...la o problema complexa...who knows...

    RăspundețiȘtergere